Skydedage

Hvornår må jeg skyde?

Vi opdaterer løbende vores kalender med skydedage her på siden. I Vigersted Skytteforening har vi forskellige typer af skydedage. Hvornår du kan få lov at skyde, afhænger af hvilken sikkerhedsklassificering du besidder som medlem. 

Gæsteskytter er kun velkomne på vores åbne skydedage, da vi her har alle baner bemandede med erfarne og kompetente instruktører.

Længere nede på siden, kan du læse nærmere om de enkelte skydedage. Så er du sikker på at møde op den rigtige dag.


Find vores kalender her

Information om de forskellige skydedage

Åben skydedag

Vores åbne skydedage ligger altid om onsdagen. Her er foreningen åben for alle. Så har du lyst til at prøve kræfter med skydesporten, eller er du jæger som skal have indskudt riflen før jagtsæsonen, så er det på disse dage du er velkommen. Om onsdagen er alle baner fuldt bemandede med vores dygtige instruktører, som altid står klar til at hjælpe skytterne og holde sikkerheden i top.

Husk, at du altid skal tilmelde dig i indskrivningen hos skydelederen i klubhuset. Skydelederen er personen med det overordnede ansvar på banen. Medlemmer kan nøjes med at scanne bagsiden af deres medlemskort.

VSF-dag

Disse dage ligger oftest på lørdage, hvor der åbnes om morgenen. VSF-dage er kun forbeholdt medlemmerne. Alle medlemmer er til gengæld velkomne, ligesom du som medlem kan tage familie og venner med banen. Husk at hvis de skal prøve at skyde, kræves der endags-betaling og indskrivning i baneprotokollen.

Der kan være planlagt særlige aktiviteter på VSF-dage, som fremgår af kalenderen. Der vil altid være en skydeleder på vagt, men modsat åbne skydedage, er vores baner ikke fuldt bemandede med instruktører og banekommandører. Derfor er der ingen til at undervise i skydning, hvorfor kun rutinerede selvhjulpne skytter må skyde på denne dag. Husk altid som medlem, at registrere din ankomst.

Grøn skydedag

Når du er medlem af Vigersted Skytteforening, får du et medlemskort med en farvekode. Denne farvekode viser hvilken sikkerhedsklassificering du besidder i foreningen. Vi i bestyrelsen, vil gerne overlade ansvar til de ansvarlige, hjælpsomme og erfarne skytter. Derfor har vi valgt dette system.

På grønne skydedage, er banerne ubemandede. Dvs. der  ikke er sikkerhedspersonale tilstede. Derfor er det kun medlemmer med minimum grøn sikkerhedsklassificering, der har tilladelse til at skyde. Disse medlemmer er af DGi og VSF, alle uddannet skydeledere og sikkerhedsinstruktører, og er således i stand til at skyde på egen hånd.

Herunder finder du nærmere information om sikkerhedsklassificeringer, skydetider for grønne skydedage, samt regler for skydning på disse dage.


Sikkerhedsklassificringer


Regler for grøn skydedag